This residence in Ivy Lane is located within the traditional suburb of Newstead challenging the norm and identifies what is achievable through the expression of architecture and the expression of its clients flair for creativity.
At street elevation this residence takes subtle cues from the neighbouring properties in the way of form and material references. This residence reinterprets its findings with the striking facade that mains a level on integration throughout.

The central courtyard presents as an enclosed oasis in the middle of the residence and views are created through the courtyard to the living, dining and kitchen areas across to the family and master bedroom wing where the line between internal and external spaces are blurred.

The plan of the residence is formed around this courtyard and almost every room faces directly into the green space.

The final product is as much about the journey from entering the residence to the rear of the residence as it is about the connection between the spaces within the house. As a young family residence, observation between spaces was important to the clients, and equally important was the ability to make use of the outdoor spaces all year round.

Address: 1 Ivy Lane, Newstead
Architect: HONED Architecture + Design
Builder: The Baker Group
Interiors Styled by: Lydia Maskiell (Lydiamaskiell.com.au)
Photography: Anjie Blair (anjieblair.com)